dimarts, 28 de juny de 2016

Currículum

Carles Berga i Molina
Tel. 664 517 173
Data de naixement: 28/01/1960 Igualada
Domicili actual: Llimiana (Lleida)
Reforç per a casos en que us calgui una persona per a:

Atendre persones grans o discapacitades
Realitzar tasques en festes i celebracions
Cura i reforç a infants en tasques escolars o lleure
Neteja i manteniment de llars o locals
Buidar un local amb major celeritat
Fer gestions burocràtiques que precisin temps
Ajut en mudances i neteges
Treballs en jardineria i hort
Conferenciar sobre esperanto, llengua i comunitat i també realització de traduccions i/o cursos.
Suport/reforç en general en actes que requereixin un augment de plantilla per part de la part organitzadora.

Blog sobre esperanto: www.nitradukas.wordpress.com

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL EN L’AMBIT SOCIAL
1995 Monitor de distròfics musculars. ASSOCIACIÓ DE MALALTS MUSCULARS DE
CATALUNYA. Organització i acompanyament en les activitats.
1992 Monitor de disminuits psíquics. FUNDACIÓ PERE MITJANS de Barcelona.
Control de medicacions, activitats per a la integració, promoció d’hàbits higiènics, etc.
1992 Suplència de treballador familiar. COOPERATIVA DE TREBALLADORS FAMILIARS del’hospitalet. Acompanyament de la gent gran, higiene personal, etc.
1992 Monitor de disminuits psíquics. FUNDACIÓ GHANDI de Capellades.
Control de medicacions, activitats per a la integració, promoció d’hàbits higiènics,

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL RELACIONADA AMB L’ESPERANTO
2004 Animador sociocultural. ASSOCIACIÓ CATALANA D’ESPERANTO.
Gestió d’invitacions per a conferenciants, programar i planificar activitats, etc.
2003-2004 Tutor a distància. ASSOCIACIÓ UNIVERSAL D’ESPERANTO. Tutorització a 40
alumnes a través de les noves tecnologies.
1983-2002 Professor d’esperanto. CENTRE D’ESTUDIS COMARCALS a Igualada, CLUB D’AMICS DE LA UNESCO a Barcelona, COOPERATIVA DE TEIXIDORS A MÀ DE GRÀCIA, CENTRE EXCURSIONISTA PUIG CASTELLAR a Sta Coloma de Gramenet,
1987 Conferenciant i divulgador. ESCOLA D’ADULTS de Trinitat Vella, el Clot i a l’Ateneu
La Farinera. Barcelona.

ALTRES DADES professionals
1998-2007 Creació i gestió d'una llibreria de segona mà, LLIBRERIA CLÀSSIC a Barcelona.
2011-2012 Creació i gestió d’una brocanteria a Lleida
2012-2013 Traducció de "Juga i apren" www.educachess.org
2013-2016 Creacio i manteniment del portal de traducció www.nitradukas.wordpress.com
2012-2016 Vendes per Internet utilitzant e-portals i aplicacions
2012-2016 Membre de l’equip de traductors de www.lernu.net
2015-2016 Realització de la versio catalana de www.learn.esperanto.com

FORMACIÓ REGLADA
1994 2on curs de diplomatura en TREBALL SOCIAL. ESCOLA UNIVERSITÀRIA DE TREBALL SOCIAL DE BARCELONA.
1992 TREBALLADOR FAMILIAR. Reconegut pel INSTITUT CATALÀ DE NOVES
PROFESSIONS. Barcelona.

FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA
1995 Tècnic de suport en disminucions sensorials. PRECSA. Cornellà.
1995 Curs de Malalties reumatològiques més freqüents a la tercera edat.
INSTITUT CATÒLIC D’ESTUDIS SOCIALS. Barcelona.
2015 Curs de jardineria i horticultura ecològiques. C.Comarcal de l’Anoia
i Ajuntament d’Igualada

IDIOMES
Català: Nivell C. Junta Permanent. (llengua materna)
Castellà: Entès, parlat i escrit. Nivell C.1.4 Cervantes (Test en línia)
Italià: Entès, parlat i escrit. Nivell B1 Oxford (Test en línia)
Anglès: Entès, parlat i escrit. Preliminary Cambridge (Test en Línia)
Esperanto: Entès parlat i escrit correctament. (Experiència en professorat)
Gallec: Entès, parlat i escrit. Nivell mig. (Test en Línia)
Francès: Nivell B1 Oxford (test en línia)

ALTRES
Permís de conducció AM per a ciclomotors i quatricicles. Possessió de microcamioneta propia (Aixam-Mega).
Carnet de discapacitat de 33% (TPE)


Una visita que esbufega

Ahir a la tarda vaig tenir la meva primera visita d'un personatge important, un senglar adult que feia patxoca. El vaig sentir de dins la tenda amb la orella que tenia lliure (amb l'altra escoltava l'anàlisis de les eleccions a RAC 1). Vaig treure el cap i allà estava, palplantat a uns 8-10 metres de la tenda, observant-me, observant-lo. Vam estar tots dos uns quants segons sense saber que fer, fins que vaig optar per saludar-lo: Hola! Hola? Hola!...va estar a punt de venir, no sé amb quines intencions ho hagués fet, tanmateix, però en el darrer moment va girar cua bosc avall.
No tinc gaire menjar però suposo que alguna de les restes devia fer la suficient olor per que el senglar ho captés i el fes apropar-se.
Abans d'aquesta visita n'havia tingut una altra, no tan voluminosa...o sí. Una petita marabunta de formigues va passar a 1 metre de l'entrada de la tenda en direcció quí sap on. Era força impressionat, un riu de formigues negres, totes marxant en formació, centenars d'elles.
Visites de menor entitat ja són els insectes voladors, entre ells, unes micromosques que atravesen la mosquitera de la tenda, així que no puc aturar-les.
D'altres visites (pràctiquement invisibles) només conservo les petjades, picades, fiblades i mossegades que em van tatuant el cos, fins i tot quan vaig vestit. Afortunadament no és una cosa sistemàtica i ho puc resistir, tot i que no és còmode tenir puntets de coïsor repartits pel cos.
Ja fora de les meves "dependències" em va fer gràcia veure multitud de granotetes minúscules (o gripaus?) atravessant un camí en direcció a la llacuna i unes truites fent el triple salt mortal a l'aigua.

Quadern del neomaquis

24 de juny de 2016. Primer dia d'utilització d'una caseta abandonada a prop del pantà de Cellers. He arreglat l'espai que estava ple de restes d'objectes i runa deixats fa força temps, a jutjar per la pols acumulada.
En principi la caseta té tot l'aspecte d'haver estat feta servir com a magatzem i taller, tot i que, entre el material abandonat hi ha uns matalassos, apilats dempeus en un racó. Més de la meitat de les coses de la caseta es troba en un estat inservible, pel seu deteriorament, la brutícia i la dubtosa utilitat. A això cal afegir les restes de paret i sostre que han anat caient amb el temps. El sostre, de teules clàssiques, aguanta en bona part i només hi ha alguna petita escletxa per on es filtren les rajos de sol i, en el seu cas, pols i segurament una mica d'aigua en moments de pluja.
Una part dels obectes, no obstant, si és recuperable i utilitzable: hi ha accessoris per a bicicleta, taulons de fusta, claus, bisos, caragols, llibretes antigues, dues neveres de camping atrotinades, uns penjarrobes, una taula gran, tubs de regar, rajoles i altres petis objectes variats.

La caseta, en principi, entra dins dels meus plans com a lloc reservat per a llegir, escriure i fer petites tasques de millora i manteniment de l'espai. A uns cinc minuts de la caseta es troba la meva tenda, que vaig planta fa una setmana, després de seleccionar un lloc entre els boscos circundants. Allà concentro, principalment, les activitats relacionades amb l'alimentació i el descans. També és el lloc on guardar i protegir els objectes de més valor o més útils en el dia a dia. Llibres de la biblioteca, altres meus, la guitarra, el petit portàtil, el rebost, roba, sac de dormir, llums solars, etc. Les eines, finalment, les he traslladat a la caseta per guanyar espai.
Com podeu suposar, una tenda sola, de dues places, no seria suficient per a tot, així que al costat he construit un "porxo" amb el sobresostre d'una altra tenda per crear una mena de magatzem i alhora afegir més ombra al conjunt, que bona falta fa, vistes les temperatures.

A mig camí entre la tenda, a dalt d'un bosc, i la caseta, es troba la zona de l'aigua, una llacuna que em proporciona la possibilitat de prendre banys, nadar i mantenir la higiene necessària. En part habilitada com a platgeta per als residents de la zona, pot ser utilitzada com a àrea de pic-nic si es reuneix una colla de gent.

El conjunt tenda, llacuna i caseta, es troba a una mitja hora de la ciutat més propera, Tremp. Mitja hora calculant a la velocitat del meu Aixam-Mega de segona mà (45 km/h). Els objectius més immediats són aconseguir una major comoditat, tant a la caseta com a l'entorn de la tenda, entre d'altres aconseguir un parell de cadires plegables per poder menjar, llegir i escriure sense que s'em quedi el cul encarcarat sobre trastos i pedres. Caldrà trobar una manera d'aprofitar més la llum solar que incideix sobre la caseta, tot i que ara ja és suficient per a la lectura durant la major part del dia.
Quan aconsegueixi una escala, faré alguns canvis al sostre per reduir la possibilitat de desprendiments i caiguda d'objectes. De passada reparar les goteres.

28 de juny de2016. Mentres publico l'entrada que tenia manuscrita des fa uns dies, he d'anotar que ja tinc una de les cadires plegables que necessitava. l'he recollida del costat d'un contenidor d'una zona residencial.